7 Ιουλ 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-17 : ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Η χρονιά που τελείωσε ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές στην σύντομη ιστορία της ομάδας μας, η οποία εκπροσωπήθηκε στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στις κατηγορίες mini, παιδικό και αντρικό. Αναλυτικά οι πορείες των τριών τμημάτων της ομάδας μας ήταν οι εξής:

Mini: Τα μικρά αστέρια της ομάδας μας είχαν ρεκόρ 3 νικών και 4 ηττών στις 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος mini της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στον Ε' όμιλο της Ν. Λακωνίας. Μάζεψαν 10 βαθμούς και τερμάτισαν στην 5η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 225-227. Η ομάδα μας είχε το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας της κατηγορίας καθώς η πλειοψηφία ήταν απο παιδιά της κατηγορίας προ-mini. Επίσης, κέρδισαν το τουρνουά που διοργάνωσε ο Α.Σ. Βατικιώτης πριν λίγο καιρό.

Παιδικό: Το παιδικό της ομάδας μας πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν, όπως εξάλλου ήταν αναμενόμενο καθώς είχε πραγματικά πολύ ταλέντο και δούλεψε αρκετά στη διάρκεια της χρονιάς. Κατέκτησε την 6η θέση της τελικής κατάταξης της κατηγορίας παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Προκρίθηκε από την Α' Φάση του πρωταθλήματος πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και κάνοντας μόλις μια ήττα στην πρεμιέρα απο την ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Στη συνέχεια κάνοντας μόνο νίκες, κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση αντιμετωπίζοντας πολύ καλές και ιστορικές ομάδες απο μεγάλες πόλεις. Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 6η θέση με ρεκόρ 365-614. Επίσης κέρδισε δύο συνεχόμενες χρονιές το τουρνουά που διοργάνωσε ο Α.Σ. Βατικιώτης.

Αντρικό: Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα μας κατάφερε να μπει στα play off ανόδου για την Α' Κατηγορία. Πραγματοποίησε μια πολύ αξιόλογη πορεία και βρέθηκε στις 4 καλύτερες ομάδες της Β' Κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Τελικά κατέκτησε την 4η θέση στην συνολική βαθμολογία της Β' Κατηγορίας. Συμμετείχε στον Β' Όμιλο της Β' Κατηγορίας, όπου τερμάτισε στην 2η θέση με ρεκόρ 8 νίκες και 6 ήττες και 22 βαθμούς, 6 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Λακωνικό Κρόνο. Προκρίθηκε στα play off ανόδου όπου κατέκτησε την 4η θέση με μόλις 6 βαθμούς και ρεκόρ πόντων 241-398. Ωστόσο η ομάδα μας για πρώτη φορά στην ιστορία της έφτασε τόσο κοντά στην άνοδο στην Α' Κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.