13 Δεκ 2016

Μεγάλο "διπλό" της ομάδας μας μέσα στη Σπάρτη!!!
Το Σάββατο η ομάδα μας έκανε το 3/3 στις 3 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Φιλαθλητικού Γ.Σ. και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Λακωνικό Κρόνο.
Η ομάδα μας έκανε ένα σπουδαίο "διπλό" καθώς η ομάδα της Σπάρτης μπορεί το καλοκαίρι να έχασε δύο ταλαντούχους παίκτες που συνέχισαν σε άλλες ομάδες, ωστόσο ενισχύθηκε σημαντικά με έμπειρους παίκτες, όπως ο Ρετσινάς, ο παλιός παίκτης και φίλος της ομάδας μας Γιώργος Τσούσης και ο Δωρής. Σημαντικές κινήσεις που της προσθέτουν εμπειρία και ποιότητα, κάτι που φάνηκε στις 2 πρώτες αγωνιστικές.

Η ομάδα μας μπήκε στο παρκέ με την εξής πεντάδα: Μπιράκος, Μιχαλακούδης, Κοντόπουλος, Φωτόπουλος και Παρασκευόπουλος. Με αρκετά δυνατό ξεκίνημα  κατόρθωσε να προηγηθεί γρήγορα με 6 πόντους. Στη συνέχεια ο Φιλαθλητικός ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί, κλείνοντας το δεκάλεπτο με 12 - 9. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο παρκέ και με επιθετική πολυφωνία κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του ημιχρόνου με 28 - 30. Αν μάλιστα ήταν πιο προσεκτική στις επιστροφές δεν θα είχε δεχτεί πολλούς εύκολους πόντους και η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε με την ίδια συγκέντρωση που είχε και στο β' δεκάλεπτο και κατάφερε να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά, στους 7 πόντους (42-49), την οποία αύξησε (10) και διατήρησε μέχρι και τα τελευταία λεπτά, πριν κάνει η ομάδα της Σπάρτης την ύστατη προσπάθεια όπου με τρίποντο του Μπουγάδη και δύο βολές του Ρετσινά κατάφερε να μειώσει στους 2 πόντους. Όμως η ομάδα μας ήταν εύστοχη από τη γραμμή των ελεύθερων βολών και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη.

Φιλαθλητικός Γ.Σ. - Α.Ο. Μονεμβασίας 61 - 65  
Σάββατο 10/12/2016 - Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης - 8:00 μ.μ. 
Διαιτητές: Δούβρης Γ. - Ντάσης Λ. 
Δεκάλεπτα: 12 - 9, 16 - 21, 14 - 19, 19 -16
Διαμόρφωση: 12 - 9, 28 -30, 42 - 49, 61 - 65

Φιλαθλητικός Γ.Σ.: (Μπουγάδης) Ρετσινάς 27, Νίκιας, Δωρής 7, Μπουγάδης 15, Κορίνης 2, Γιαννακόπουλος 7, Τσούσης Γ. 2, Παπαρές 1, Τσούσης Λ. 
Α.Ο. Μονεμβασίας: (Μπιράκος) Τούντας, Κοντόπουλος 2, Μάρκος 6, Μαυρομματίδης, Καρδιακίδης 3, Μπιράκος 11, Μιχαλακούδης 16, Φωτόπουλος 7, Λάλας 6, Παρασκευόπουλος 11, Σπυριδάκος 3, Πάτουχας

Στο άλλο παιχνίδι του Σαββάτου, ο Λακωνικός Κρόνος κέρδισε πολύ δύσκολα τον ΑΠΟΕΛ με 37-39, σε μία έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει. Όπως δείχνει και το τελικό σκορ, το παιχνίδι ήταν νευρικό και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με την ομάδα της Σπάρτης να διατηρεί το αήττητο με 3/3 και να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την ομάδα μας.