4 Οκτ 2016

Στατιστικά α' γύρου της παιδικής μας ομάδας


Πολλές φορές μέσα από τα στατιστικά οι προπονητές βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα για την παρουσία του κάθε αθλητή καθώς επίσης και της ομάδας συνολικά στους αγώνες. Μπορούν μέσω αυτών να διορθώσουν πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του αθλητή και της ομάδας με σκοπό τη σταδιακή βελτίωση σε όλους τους τομείς.
Επίσης παρατηρείται που θα δοθεί έμφαση στις προπονήσεις και ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία μιας ομάδας. Πολλές φορές όμως τα στατιστικά των αγώνων δεν λένε και δεν απεικονίζουν την αλήθεια. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες και στοιχεία σε ένα παιχνίδι που δεν μπορούν να καταγραφούν με αντικειμενικά κριτήρια. Για παράδειγμα το πάθος και η ενέργεια που μπορεί να βγάλει ένας αθλητής στη διάρκεια του αγώνα δεν μπορεί να μετρηθεί, ωστόσο μπορεί να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα.

Ωστόσο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρουσιάσουμε τα αντικειμενικά και μετρήσιμα μεγέθη του κάθε αθλητή όπως καταγράφηκαν στους αγώνες του α' γύρου. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζουμε ανά αθλητή τα στατιστικά σε ελεύθερες βολές, δίποντα, τρίποντα, ριμπάουντ αμυντικά και επιθετικά, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα, λάθη και πόντους. Επίσης, παρουσιάζονται συγκεντρωτικά τα στατιστικά όλης της ομάδας για τους αγώνες που έδωσε για τον α' γύρο του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν στα παιχνίδια του α' γύρου ανεξάρτητα από το χρόνο συμμετοχής τους και τα στατιστικά τους. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλό β' γύρο με πολλές επιτυχίες και να απολαύσουν το κάθε παιχνίδι. 

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα στατιστικά